7 Jenis Jimat Klenik yang Dimiliki Orang Indonesia

BLoG kiTa – Negeri ini menyimpan begitu banyak kekayaan, patut kita syukuri. Sayangnya, banyak kekayaan berupa jimat-jimat tradisional yang justru malah menyesatkan pemiliknya. Maklum, masyarakat kita masih banyak yang mencampuradukkan antara klenik dan keyakinan (aqidah,-red) Foto-foto jimat berikut ini diambil…

5 Bangsa yang Merajah Kulit Tubuhnya dengan Berbagai Motif

Seni rajah, atau tato di masa lalu merupakan simbol keimanan, keteguhan, status sosial, dan di era modern sebagai sebuah apresiasi seni semata, ataupun sebagai tanda keanggotaan suatu organisasi.  Berikut adalah lima bangsa yang merajah kulit tubuhnya dengan berbagai motif grafis: …

Jenis Jenis Jimat


Selain artikel di atas, kami juga menyediakan artikel-artikel terkait Jenis Jenis Jimat di web/blog lain yang mungkin sesuai dengan apa yang Anda inginkan. Silakan klik "selengkapnya" untuk mengunjungi artikel yang Anda inginkan. Anda juga bisa mencari topik berbeda dengan mengetikan kata kunci pada form di bawah berikut ini. Terimakasih.


Artikel lainnya yang terkait dengan Jenis Jenis Jimat

Fire Starting Automobil: Jenis-jenis kereta MPV
Bagi lelaki yang memiliki anak ramai, kenderaan MPV atau van mungkin paling sesuai dan praktikal. Ini tentunya memudahkan seisi keluarga setiap kali pulang ... selengkapnya...

lonesome thing: Apakah dinnerware dan jenis-jenis yang ada
Apakah dinnerware? Tableware is the dishes or dishware (ceramic), dinnerware (ceramics and other materials) used for setting a table, serving food and for ... selengkapnya...

Open Minda: Jenis - Jenis Nyamuk Berbahaya
Sering orang mengenalnya sebagai salah satu jenis nyamuk yang menyebabkan penyakit malaria. “Nyamuk malaria banyak terdapat di rawa-rawa, saluran ... selengkapnya...

Jenis-jenis Harta Apa Saja yang Dikenai Zakat « Qur'an ...
Jenis-jenis Harta Apa Saja yang Dikenai Zakat. Empat jenis harta yang disebutkan di atas semuanya disepakati oleh ulama, kecuali harta perdagangan. selengkapnya...

Blog MizzTina: Jenis-jenis baju raya
1) Baju Kurung => Suke buat baju ni... kecik-kecik dulu mak mesti buat poket kat tepi.. ok apa, senang simpan duit raya.. hehehe.. Leher lak macam-macam ... selengkapnya...

SELAMAT DATANG KE: Berkongsi jenis-jenis cat bersama Mat Kriss
Sebenarnye ada banyak jenis cat dan berbeza-beza fungsi di pasaran sekarang ni. Korang pun mungkin dah pernah dengar jenis-jenis cat lain macam cat kayu ... selengkapnya...

PERKESO-Skim Insurans Bencana Pekerjaan | Jimat Cermat ...
Jenis Dan Kategori Caruman Jenis Pertama (Skim Bencana Pekerjaan dan Skim Pencen Ilat) Skim ini memberi perlindungan kepada pekerja yang berumur kurang daripada 55 tahun. selengkapnya...

18 Jenis jimat yang digunakan untuk mengusir roh jahat
Tampaknya bahwa di beberapa bagian dunia dengan semua budaya yang beragam dan keyakinan, kebiasaan menggantung jimat pelindung pada pintu, dipercaya bisa membawa ... selengkapnya...

Open Minda: Jenis-Jenis Joran
Ada teknik-teknik moden dalam melempar umpan dengan joran ini hingga boleh mencapai jarak ratusan meter, contohnya Pendulum Cast. Joran jenis ini seperti ... selengkapnya...

5 Jenis Ikan Termahal di Malaysia | Jimat Cermat Malaysia |
Ikan telah wujud sejak 530 juta tahun dahulu dan menjadi sumber makanan kita. Bacalah tentang 5 jenis ikan termahal yang boleh didapati di Malaysia! selengkapnya...

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better